0551 728 75 77

Sağlık Meslek Lisesi

Eğitim ve Öğretim

Bilgem Sağlık Meslek Lisesi’nde öğrencilerimiz, 9. sınıfta tüm lise türlerinde zorunlu olan ortak derslerde eğitim alır. Akademik, bireysel ve mesleki alanlarda sınıf danışman öğretmeni ve okul rehberlik servisi tarafından birebir çalışmalar ve grup çalışmaları yapılır. 10. sınıfta branş seçimi yapacak oldukları için, bir yandan kademeli olarak üniversite hazırlık eğitimine başlayan öğrencilerimiz bir yandan da ilgi ve yeteneklerine göre sağlık ile ilgili branşlar konusunda bilgilendirilir.

10. sınıfta zorunlu ortak derslerin yanı sıra Anatomi ve Fizyoloji, Beslenme ve Meslek Esasları eğitimi alır. Tüm derslerin eğitimi tam donanımlı sınıflarda teorik ve laboratuvarlarda uygulamalı olarak verilir. Okul rehberlik servisi tarafından, sağlık hizmetleri alanında öğrencilerimizin 11. sınıfta alacakları branş eğitimine ilişkin profesyonel yönlendirme yapılır.

Hemşire Yardımcılığı dalında eğitim almaya başlayan öğrencilerimiz, işini seven ve alanında yetkin birer sağlık personeli olmaya adaydır. Teorik ve uygulamalı dal dersleriyle birlikte, hafta içi ve hafta sonu programlarındaki üniversite hazırlık çalışmaları kapsamında sayısal derslerde (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji) eğitim devam eder.

Öğrencilerimiz 12. sınıfta haftada iki gün okulda teorik, üç gün ise sağlık kuruluşlarında uygulamalı eğitim alır. Sağlık koordinatörü ve staj öğretmenlerinin gözetiminde İşletmelerde Beceri Eğitimi gerçekleştirilir. Tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle hasta bakımı hizmetlerinin uygulanması, takip edilmesi, değerlendirilmesi konularında bilimsel eğitim programı uygulanır. Bu sayede öğrencilerimizin, mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve tutumlara sahip olarak mezun olmaları sağlanır.

Mezun olan öğrencilerimizin, kamu ve özel, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışabilme imkânı vardır. Sağlık bilimleri alanındaki bazı meslekleri tercih etmek isteyen öğrencilerimiz, ilgili ön lisans bölümlerine ek puan avantajıyla yerleşebilmektedir. 2 yıllık ön lisansı başarıyla bitirenler, 4 yıllık lisans programının 3. ve 4. yıllarından eğitimlerine devam ederek yüksek eğitimlerini tamamlayabilir. Ayrıca, teknisyen unvanıyla mezun olan öğrencilerimize; “Avrupa Yeterlilik Çerçevesi” kapsamında temel yeterliliklerini gösteren EUROPAS Sertifika / Diploma ekiyle, alınan ve başarılan modüllerin ve stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.ve stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.